2022-04-11 10:14:04• hírek • Bede Emőke

A karrierépítés első lépéseivel ismerkedhetnek meg a szatmári fiatalok

Az Acces La Viitor Egyesület a május 13-15. közötti időszakban immár második alkalommal szervezi meg a 1st JOB – Expressz karrier a szatmári középiskolásoknak nevű tematikus kampányt, melyet ebben az évben a Felfedezők központi téma köré építenek föl.

A 2022-es kiadásba tizenkét Szatmár megyei középiskola mintegy 1075 diákja kapcsolódik majd be, azaz több mint ezer fiatal „felfedező” fog esélyt kapni arra, hogy a számára legmegfelelőbb karrierlehetőségek után kutasson a kínálatban. A programhoz az alábbi oktatási intézmények csatlakoztak: a Tasnádi Technológiai Líceum, a nagykárolyi Simion Barnutiu, az alsószopori Petru Cupcea, a szatmári Ion I. C. Bratianu és a Constantin Brancusi technológiai líceumok, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Kölcsey Ferenc, a Ioan Slavici, a Mihai Eminescu és a Doamna Stanca Főgimnáziumok, illetve a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum.


A „felfedezők” első közben egy felkészítő folyamatban vesznek részt, azaz a következő időszakban az iskolai tanácsadók és osztályfőnökök segítségével olyan témákat járnak majd körbe, mint a szakmai portfólió, a tevékenységi körök, a karrier, valamint a CV-készítéssel és az állásinterjúval kapcsolatos legfontosabb ismeretek. Ezt követően az egyesület önkéntesei, Diana Zazula HR-szakértő és Adela Filip pedagógus abban fognak segíteni a középiskolásoknak, hogy elkészíthessék első élettervüket, melyet követve aztán elindulhatnak a kitűzött célok megvalósítása felé.


A jól felkészített, s a remények szerint kellőképp motivált diákok a 1st JOB eseményen az egyetemek oktatási ajánlataival ismerkedhetnek meg, a helyi cégek pedig egy sor olyan szezonális munkával készülnek számukra, melyeknek köszönhetően a nyár folyamán belekóstolhatnak a különféle munkakörökbe. Mivel az Acces La Viitor Egyesület szeretné, ha mindez egy barátságos, könnyen hozzáférhető és hatékony környezetben valósulna meg, a munkáltatókkal való interjúk mellett a fiatalokra egy igencsak színes program is vár, például motivációs előadókkal, trénerekkel és mentorokkal kerülhetnek kapcsolatba, illetve különféle versenyekben is próbára tehetik magukat.


Az esemény május 13-15. között zajlik majd a szatmári Aushoppingban, a cégek között pedig már biztosan ott lesz a Zollner Electronic, a Polipol Mobila, a BCR Pénziskola, az Alina’s Flowers&Decorations és a Hans Lindner Alapítvány is. A lista természetesen továbbra is nyitott mindazon vállalatok előtt, akik nyári munkát tudnának biztosítani a Szatmár megyei fiataloknak, illetve a szervezők várják az egyetemek jelentkezését is – az erre vonatkozó kéréseket a contact@acceslaviitor.ro e-mail címen lehet elküldeni az egyesületnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: